Siirry pääsisältöön

Mediapaja


Mitä täällä tehdään?

Mediapajalla keskitytään, nimensä mukaan, lähes kaikkiin mediaan liittyviin asioihin. Tehtävien kirjo on suuri, ja nuorella on mahdollisuus vaikuttaa mitä hän tekee ja mihin haluaa paneutua. Kaikki on siis lähtöisin nuorista.


Kuka meitä ohjaa?

Ohjaajanamme toimii Piia Vallenius, joka on ammatiltaan nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja. Hän on tammikuussa alkanut suorittamaan lasten ja nuorten erityisohjaajan ammattitutkintoa, ja opiskelee omaehtoisesti pajaohjauksen ohella.
Ohjaajana Piia on rento ja hän ottaa avoimesti kaikki ehdotukset vastaan, mitä kukin tahtoisi tehdä.


Nuoret mediapajalla

Mediapajalle tulee nuoria, jotka ovat työkokeilussa tai koulun kautta työssäoppimassa. Täällä tavataan eri alojen opiskelijoita sekä työttömiä. Työkokeiluajat määritetään työvalmentajien, Maarit Salokankaan ja Minna Kajanderin kanssa.
Porukka täällä on vaihteleva, mutta se ei kuitenkaan johdu siitä, etteikö nuoret täällä viihtyisi. Vaan koska kaikilla on omat sopimuksensa pajatoiminnan kestosta, niin vaihtuvuus johtuu lähinnä siitä.


Facebook

Porin nuorten työpajalla on omat facebook sivut; Nuorten työpaja Pori. Sinne päivitetään kuukausittain ja joskus jopa viikoittain eri tapahtumista, joita pidetään nuorten työpajalla. Välillä postataan myös asioista, joita pajan väen kanssa on tehty. Sivuja ylläpitää muun muassa ohjaajamme Piia. 


Instagram

Meidät löytää myös Instagramista nimellä ntppori. Ylläpitäjänä toimii Mediapaja.


Pajakunnan kansa – lehti

Pajakunnan kansa – lehti ilmestyy kerran kuussa Porin nuorten työpajan facebook-sivulle. Sinne nuoret saavat hankkia aiheet ja artikkelit itse. Mikä kutakin kiinnostaa, on mahdollisuus siitä julkaista seuraavaan lehteen. Kaikki artikkelit kirjoitetaan ja kuvat otetaan itse.


Mainokset

Mainoksia tehdään sekä pajan omaan lehteen, että pajan sisätiloihin. Mainoksissa voidaan mainostaa esimerkiksi pajan omia myyjäisiä, joissa myydään nuorten itse tekemiä tekeleitä. Myös eri tapahtumista löytyy mainoksia.


Mediapajalla on mukavaa työskennellä, kun saa toimia omatoimisesti, mutta kuitenkin tukea saa, jos sitä pyytää. Itse olen viihtynyt näiden viikkojen aikana todella hyvin ja suosittelen sitä kaikille nuorille, joita media-ala kiinnostaa!



Ystävällisesti,
Jemina 😊 Porin Nuorten Työpaja

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ranta-arvostelu #3 - Las Palus

Olemme ottaneet tehtäväksemme arvostella Porin lähistöllä olevia yleisiä uimarantoja. Arvosteluihin olemme rakentaneet viiden kategorian pisteytyksen. Jokaisesta rannasta annamme arvosanan näiden kategorioiden keskiarvon mukaan. Arvostelukategorioista voit lukea enemmän ensimmäisestä ranta-arvostelusta. Las Palus         Osoite:  Uimarannantie, 29350 Kullaa         Vesistöntyyppi: Järvi (Palusjärvi)         Matka Porin keskustasta: 18 km Las Palus on Kullaalla sijaitseva uimaranta. Se sijaitsee vajaan parinkymmenen kilometrin päässä Porin keskustasta. Rannalle käännytään Harjulantieltä ja tulevaan käännökseen ohjaavat näkyvät kyltit. Silti pieni tie saattaa olla hiukan huomaamaton. Hyvin nimetty Uimarannantie on alussa erittäin pomppuinen, joten ajovauhtia kannattaa hillitä huolella. Parkkeeraukseen on hyvin tilaa. Rannalla on reilusti tilaa muutenkin. Nurmikkoa riittää ja hiekka-aluettakin on melko runsaasti.  Lentopalloverkolle on ainakin pylväät. L

Ranta-arvostelu #5 - Varvinrannan uimaranta

Olemme ottaneet tehtäväksemme arvostella Porin lähistöllä olevia yleisiä uimarantoja. Arvosteluihin olemme rakentaneet viiden kategorian pisteytyksen. Jokaisesta rannasta annamme arvosanan näiden kategorioiden keskiarvon mukaan. Arvostelukategorioista voit lukea enemmän ensimmäisestä ranta-arvostelusta. Varvinrannan Uimaranta           Osoite: Kanikarintie 11, 28190 Pori           Vesistön tyyppi: Meri           Matka Porin keskustasta: 17 km Varvinrantaan ajaessa on helppo harhautua väärälle reitille. Ensin ajetaan pitkän matkaa pitkin Lyttyläntietä, kunnes käännytään Varvintielle ja viimeiseksi Kanikarintielle. Sitten saavutaan Y-haaraan, josta on mentävä oikealle, mutta kylttiä tässä haarassa ei ole. Vasemmalle vievä tie johdattaa rannan vieressä olevalle venesatamalle. Lopulta löytyvä hiekkaranta on pieni, kaislikon ympäröivä. Se sijaitsee pienessä Varvinlahden haarassa, joten vastaranta on todella lähellä ja uimatilaa on melko vähän. Vesi ei ehdi syventyä

Ranta-arvostelu #4 - Pappilanlampi

Olemme ottaneet tehtäväksemme arvostella Porin lähistöllä olevia yleisiä uimarantoja. Arvosteluihin olemme rakentaneet viiden kategorian pisteytyksen. Jokaisesta rannasta annamme arvosanan näiden kategorioiden keskiarvon mukaan. Arvostelukategorioista voit lukea enemmän ensimmäisestä ranta-arvostelusta. Pappilanjärvi           Osoite: Järvitie, 28450 Ulvila           Vesistön tyyppi: Järvi (Pappilanjärvi)           Matka Porin keskustasta: 12 km Pappilanlammelle ajaessa ei tunnu siltä, että matkan päämäärä olisi yleinen uimaranta vaan pikemminkin jonkun kotipiha. Rannan sijainti saattaakin siksi hämmentää, mutta se on helppo löytää, sillä matkan varrella on hyvin viitat, jotka ohjaavat rantaa etsivät oikeaan suuntaan. Parkkipaikasta on kuitenkin helppo ajaa ohi. Parkkialueen kupeessa on pukuhuoneet ja ylellisiltä tuntuvat vessat, joissa kulkee vesi. Muuten rannalla ei juurikaan tiloja ole, mutta löytyy sieltä sentään yksi penkki ja roskis. Järvi on oikein rauhaisas