Siirry pääsisältöön

Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen


Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen kävi tutustumassa Nuorten työpajaan perjantaina 7.7.17 pienen haastattelun merkeissä. Luukkosen saavuttua ohjaajamme Piia kävi kierrättämässä häntä tutustumassa Nuorten Työpajan tiloihin.
Neuvotteluhuoneeseen siirryttyämme joimme kahvit ja aloitimme haastattelun kysymällä, mitä Luukkonen jo ennestään tiesi pajastamme ja sen toiminnasta. Luukkonen kertoi, että ei ole ennen ollut pajan sisällä, ja käsitys pajan toiminnasta oli vielä hieman epäselvä. Entuudestaan hän tiesi pajalla tehtävän ns. tuunaustöitä, eli vanhan tavaran kunnostamista ja uusiokäyttöä. Luukkonen olikin vaikuttunut kertoessamme, mitä kaikkea pajalla oikeastaan tehdään. Luukkosen mielestä tällainen toiminta onkin hienoa, sillä tämä valmistaa monenlaisia nuoria monenlaisiin töihin.
Haastattelun pääaiheeksi nousikin nuorisotyöttömyys sekä elokuun alussa voimaan astuva työllisyyskokeilu joka jatkuu vuoden 2018 loppuun asti. Olimme uteliaita tietämään, miten tämä uusi työllisyyskokeilu meihin pajalaisiin vaikuttaa.
”Kokeilu on nuorten näkökannalta pieni juttu, joka vaikuttaa enemmän työnantajien, kuntien ja TE-toimistojen toimintaan. Käytännössä siis kuntouttava työtoiminta muuttuu työkokeiluksi ja kuntouttavaan normaalisti menevät nuoret pääsevät työkokeiluun yrityksille kunnan paikkojen sijasta. Nuorille toiminta pysyy käytännössä samanlaisena, eli työkokeilupaikka opastaa nuoren työntekoon ja pyrkii ohjaamaan nuorta työuralle.”
Porin kaupunkiin on myös lähiaikoina tulossa uusi nuorten työllistymistä ja yleistä hyvinvointia edistävä hanke nimeltä Ohjaamo. Hankkeen ideana on tuoda Poriin eräänlainen matalan kynnyksen palvelupiste nuorille yhden luukun periaatteella. Käytännössä siis Ohjaamo tulee olemaan yksi fyysinen toimisto keskeisellä paikalla, ja nuori voi tulla sinne kysymään neuvoa ihan mihin vain työllistymiseen tai hyvinvointiin liittyvään ongelmaan. Nuorta ei enää pompotella toimistosta toiseen, vaan kaikki hoituu saman katon alla. Tämä on näin nuoren näkökulmasta erittäin tervetullut idea, sillä tällä hetkellä tuntuu, että TE-toimistosta ohjataan vain Kelaan ja Kelalta käsketään mennä TE-toimistolle. Ohjaamossa tätä ei tapahdu, sillä tie kaikkiin palveluihin sijaitsee yhdessä tilassa. Ohjaamon tärkein idea onkin auttaa nuoria oikealle polulle elämässä tilanteesta riippumatta. Tämä hanke on kansainvälinen ja EU:lta tulee tähän tuki vuoteen 2020 asti.
Porin kaupunki pyrkii estämään nuorisotyöttömyyttä myös tarjoamalla nuorille kesätyöpaikkoja mitä erilaisimpiin tehtäviin. Allekirjoittaneelle tämä tarkoittaa puutarhahommia, mutta kaupunginjohtaja valaisi, että kaupungin työpaikkoihin kuuluu myös viestintää sekä kaikenlaisia virastotöitä.
Tahdoimme myös tietää Luukkosen omasta työstä. Mitä Porin kaupunginjohtaja oikein tavallisena maanantaina tekee?
”Aika paljon on kokouksia. Maanantaisin istahdamme johtoryhmän, eli kaupunginjohtajan lisäksi toimialajohtajien kanssa alas ja suunnittelemme ajankohtaisia asioita. Kaupunginhallitus kokoontuu myös maanantaisin lyhyttä kesätaukoa lukuun ottamatta. Valtuusto kokoontuu kerran kuussa 59 hengen voimin.”
Ja mitä näissä kokouksissa sitten puhutaan?
”Esimerkiksi taloudesta. Päätetään kunnan talousarvio, eli kuinka paljon rahaa millekin toimialueelle myönnetään ja mihin tarkoitukseen. Esimerkkinä kulttuuribudjetti, Porin kaupunki avustaa teatteria, museoita, lasten kulttuurikeskusta ynnä muita.”
Rahasta puhuttaessa herää pajan puolelta kysymys. Mahdammekohan me pajalla saada uutta laitteistoa? Tarve uusille tietokoneille olisi kova, ja Luukkonen vakuutteleekin vievänsä asian eteenpäin henkilölle, joka näistä asioista paremmin ymmärtää. Lupaavalta kuulostaa, meitä on kuunneltu!


Nuorten työpajan nuoret kiittävät Aino-Maijaa lämpimästi haastattelusta ja toivottaa hänelle mukavaa kesänjatkoa!

(Haastattelija: Henna Kola)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ranta-arvostelu #3 - Las Palus

Olemme ottaneet tehtäväksemme arvostella Porin lähistöllä olevia yleisiä uimarantoja. Arvosteluihin olemme rakentaneet viiden kategorian pisteytyksen. Jokaisesta rannasta annamme arvosanan näiden kategorioiden keskiarvon mukaan. Arvostelukategorioista voit lukea enemmän ensimmäisestä ranta-arvostelusta. Las Palus         Osoite:  Uimarannantie, 29350 Kullaa         Vesistöntyyppi: Järvi (Palusjärvi)         Matka Porin keskustasta: 18 km Las Palus on Kullaalla sijaitseva uimaranta. Se sijaitsee vajaan parinkymmenen kilometrin päässä Porin keskustasta. Rannalle käännytään Harjulantieltä ja tulevaan käännökseen ohjaavat näkyvät kyltit. Silti pieni tie saattaa olla hiukan huomaamaton. Hyvin nimetty Uimarannantie on alussa erittäin pomppuinen, joten ajovauhtia kannattaa hillitä huolella. Parkkeeraukseen on hyvin tilaa. Rannalla on reilusti tilaa muutenkin. Nurmikkoa riittää ja hiekka-aluettakin on melko runsaasti.  Lentopalloverkolle on ainakin pylväät. L

Ranta-arvostelu #5 - Varvinrannan uimaranta

Olemme ottaneet tehtäväksemme arvostella Porin lähistöllä olevia yleisiä uimarantoja. Arvosteluihin olemme rakentaneet viiden kategorian pisteytyksen. Jokaisesta rannasta annamme arvosanan näiden kategorioiden keskiarvon mukaan. Arvostelukategorioista voit lukea enemmän ensimmäisestä ranta-arvostelusta. Varvinrannan Uimaranta           Osoite: Kanikarintie 11, 28190 Pori           Vesistön tyyppi: Meri           Matka Porin keskustasta: 17 km Varvinrantaan ajaessa on helppo harhautua väärälle reitille. Ensin ajetaan pitkän matkaa pitkin Lyttyläntietä, kunnes käännytään Varvintielle ja viimeiseksi Kanikarintielle. Sitten saavutaan Y-haaraan, josta on mentävä oikealle, mutta kylttiä tässä haarassa ei ole. Vasemmalle vievä tie johdattaa rannan vieressä olevalle venesatamalle. Lopulta löytyvä hiekkaranta on pieni, kaislikon ympäröivä. Se sijaitsee pienessä Varvinlahden haarassa, joten vastaranta on todella lähellä ja uimatilaa on melko vähän. Vesi ei ehdi syventyä

Ranta-arvostelu #4 - Pappilanlampi

Olemme ottaneet tehtäväksemme arvostella Porin lähistöllä olevia yleisiä uimarantoja. Arvosteluihin olemme rakentaneet viiden kategorian pisteytyksen. Jokaisesta rannasta annamme arvosanan näiden kategorioiden keskiarvon mukaan. Arvostelukategorioista voit lukea enemmän ensimmäisestä ranta-arvostelusta. Pappilanjärvi           Osoite: Järvitie, 28450 Ulvila           Vesistön tyyppi: Järvi (Pappilanjärvi)           Matka Porin keskustasta: 12 km Pappilanlammelle ajaessa ei tunnu siltä, että matkan päämäärä olisi yleinen uimaranta vaan pikemminkin jonkun kotipiha. Rannan sijainti saattaakin siksi hämmentää, mutta se on helppo löytää, sillä matkan varrella on hyvin viitat, jotka ohjaavat rantaa etsivät oikeaan suuntaan. Parkkipaikasta on kuitenkin helppo ajaa ohi. Parkkialueen kupeessa on pukuhuoneet ja ylellisiltä tuntuvat vessat, joissa kulkee vesi. Muuten rannalla ei juurikaan tiloja ole, mutta löytyy sieltä sentään yksi penkki ja roskis. Järvi on oikein rauhaisas