Siirry pääsisältöön

Hyvästit iäksi






Kaikki hyvä loppuu aikanaan, ja niin loppuvat huonotkin asiat. Toisin sanoen aikani Porin Nuorten työpajalla on tullut finaaliinsa. En oikeastaan tiedä, mitä kirjoittaisin. Voin rehellisesti sanoa, että tämä on odotettua vaikeampaa.

Voisin kirjoittaa kaikista niistä asioista, jotka olen vajaan vuoden mittaisella matkallani oppinut. Ongelma on siinä, etten konkreettisesti ole tainnut oppia hirveästi mitään. Paitsi että sudenkorennot purevat ja joitain muita hyödyttömiä nippelifaktoja.
Voisin kirjoittaa kuinka löysin täältä suunnan elämälleni. Mutta tiesin jo tänne saapuessani, että aion hakea yliopistoon, joten en näe työpajan mitenkään dramaattisesti muuttaneen elämäni kulkua.
Joten ei vaikuta siltä, että olisin mitenkään kasvanut ihmisenä.

Pajalle tullessani en osannut odottaa oikein mitään. Ja jos olisinkin, olisin luultavasti ollut väärässä. En olisi odottanut osallistuvani nukkeanimaation tekoon, kehitteleväni kuukausittain keksittyjä ammatteja tai tulevani muistetuksi Hello Kitty –kahvikupistani ja lämpimistä tunteistani punakynän käyttöä kohtaan. En olisi odottanut eräänä aamuna saapuvani huoneeseen, jonka seinät on tapetoitu erään pajalaisen kuvilla. En olisi odottanut, että nuorten työpajan kautta minulle aukeaisi mahdollisuus vierailla Saksassa. Enkä ehdottomasti olisi odottanut, että muutamina viikkoina 12h/vko tuntuisi lähes liian lyhyeltä ajalta tässä talossa.

Voisin verrata aikaani täällä päiväkotiin. Pitkän toimettomuusjakson jälkeen oli outoa – mutta lopulta ihan hyväksi - että oli paikka johon tulla ja kehittää jotain rutiinia elämänrytmiin. Jouduin ja pääsin olemaan sosiaalisessa kontaktissa erilaisten ihmisten kanssa. Sain pienen muistutuksen vastuusta ja siitä, että jotkut asiat on ihan hyvä hoitaa ajallaan. Ilman tätä kymmenen kuukauden jaksoa olisin luultavasti vähemmän valmis siirtymään kouluun ja uuteen vaiheeseen elämässäni.

Jos olisin tunteellinen ja lämmin ihminen, lopettaisin tämän viimeisen blogitekstini laimeisiin kiitoksiin pajalle, sen yleiselle ilmapiirille ja kaikille täällä tapaamilleni ihmisille. Myöntäisin, että minulle tulee oikeastaan yllättävän ikävä yllättävän monia. Mutta siinähän vallan herkistyisi. Joten keskityn mieluummin siihen, miksi olen oikeastaan kiitollinen päästessäni täältä pois: ulkomaailmassa en tule milloinkaan kuulemaan lämmintä kutsuttavan ”lämpsäksi” tai ”lämpskäksi.”

xoxo
Laura

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ranta-arvostelu #3 - Las Palus

Olemme ottaneet tehtäväksemme arvostella Porin lähistöllä olevia yleisiä uimarantoja. Arvosteluihin olemme rakentaneet viiden kategorian pisteytyksen. Jokaisesta rannasta annamme arvosanan näiden kategorioiden keskiarvon mukaan. Arvostelukategorioista voit lukea enemmän ensimmäisestä ranta-arvostelusta. Las Palus         Osoite:  Uimarannantie, 29350 Kullaa         Vesistöntyyppi: Järvi (Palusjärvi)         Matka Porin keskustasta: 18 km Las Palus on Kullaalla sijaitseva uimaranta. Se sijaitsee vajaan parinkymmenen kilometrin päässä Porin keskustasta. Rannalle käännytään Harjulantieltä ja tulevaan käännökseen ohjaavat näkyvät kyltit. Silti pieni tie saattaa olla hiukan huomaamaton. Hyvin nimetty Uimarannantie on alussa erittäin pomppuinen, joten ajovauhtia kannattaa hillitä huolella. Parkkeeraukseen on hyvin tilaa. Rannalla on reilusti tilaa muutenkin. Nurmikkoa riittää ja hiekka-aluettakin on melko runsaasti.  Lentopalloverkolle on ainakin pylväät. L

Ranta-arvostelu #5 - Varvinrannan uimaranta

Olemme ottaneet tehtäväksemme arvostella Porin lähistöllä olevia yleisiä uimarantoja. Arvosteluihin olemme rakentaneet viiden kategorian pisteytyksen. Jokaisesta rannasta annamme arvosanan näiden kategorioiden keskiarvon mukaan. Arvostelukategorioista voit lukea enemmän ensimmäisestä ranta-arvostelusta. Varvinrannan Uimaranta           Osoite: Kanikarintie 11, 28190 Pori           Vesistön tyyppi: Meri           Matka Porin keskustasta: 17 km Varvinrantaan ajaessa on helppo harhautua väärälle reitille. Ensin ajetaan pitkän matkaa pitkin Lyttyläntietä, kunnes käännytään Varvintielle ja viimeiseksi Kanikarintielle. Sitten saavutaan Y-haaraan, josta on mentävä oikealle, mutta kylttiä tässä haarassa ei ole. Vasemmalle vievä tie johdattaa rannan vieressä olevalle venesatamalle. Lopulta löytyvä hiekkaranta on pieni, kaislikon ympäröivä. Se sijaitsee pienessä Varvinlahden haarassa, joten vastaranta on todella lähellä ja uimatilaa on melko vähän. Vesi ei ehdi syventyä

Ranta-arvostelu #4 - Pappilanlampi

Olemme ottaneet tehtäväksemme arvostella Porin lähistöllä olevia yleisiä uimarantoja. Arvosteluihin olemme rakentaneet viiden kategorian pisteytyksen. Jokaisesta rannasta annamme arvosanan näiden kategorioiden keskiarvon mukaan. Arvostelukategorioista voit lukea enemmän ensimmäisestä ranta-arvostelusta. Pappilanjärvi           Osoite: Järvitie, 28450 Ulvila           Vesistön tyyppi: Järvi (Pappilanjärvi)           Matka Porin keskustasta: 12 km Pappilanlammelle ajaessa ei tunnu siltä, että matkan päämäärä olisi yleinen uimaranta vaan pikemminkin jonkun kotipiha. Rannan sijainti saattaakin siksi hämmentää, mutta se on helppo löytää, sillä matkan varrella on hyvin viitat, jotka ohjaavat rantaa etsivät oikeaan suuntaan. Parkkipaikasta on kuitenkin helppo ajaa ohi. Parkkialueen kupeessa on pukuhuoneet ja ylellisiltä tuntuvat vessat, joissa kulkee vesi. Muuten rannalla ei juurikaan tiloja ole, mutta löytyy sieltä sentään yksi penkki ja roskis. Järvi on oikein rauhaisas